0

Jij bent nodig bij
Ipse de Bruggen

Alle vacatures
Kom kennismaken

Stagiair Kind & Jeugd

IPB09354

Ben je een derde of vierde jaars- mbo4 of hbo student? En wil jij een uitdagende stage bij kinderen en/of jongeren? Solliciteer!

Wie zijn wij

Kind en Jeugd binnen Ipse de Bruggen biedt vanuit diverse behandelcentra diagnostiek, begeleiding en behandeling aan kinderen en jongeren met een anders verlopende ontwikkeling of een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking en hun gezin. Kind en Jeugd is verdeeld over vijf regio’s in de provincie zuid Holland.

Er zijn verschillende stages mogelijk, zoals:

- Vroeghulp/school voorbereidende groepen: De kinderen in de leeftijd van 0-7 jaar hebben een anders verlopende ontwikkeling. Er kan sprake zijn van autisme, vertraagde ontwikkeling, achterstand op het gebied van taal-spraak of sociaal emotioneel. We werken met een vast dagprogramma. Als het kind eraan toe is, bereiden we hem of haar voor op een vorm van (speciaal) onderwijs of dagbehandeling. We kijken wat past bij de mogelijkheden van het kind. De vroeghulp en school voorbereidende groepen zijn op doordeweekse dagen overdag geopend.

- Kinderdienstencentrum: Het kinderdienstencentrum (KDC) is een behandelcentrum voor kinderen van 1 tot 18 jaar. De beperkingen en bijkomende problemen van de kinderen zijn zeer verschillend. Naast een vertraagde verstandelijke ontwikkeling kan ook een stoornis in het autistisch spectrum, motorische problemen, moeilijk verstaanbaar gedrag en/of epilepsie een rol spelen. Het KDC is op doordeweekse dagen overdag geopend van 8:30 - 16:30.

- Orthopedagogisch Behandelcentrum: Het Orthopedagogisch Behandel Centrum(OBC) is een behandelcentrum voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Bij ons komen jongeren terecht waar thuis wonen om verschillende redenen even niet meer gaat. Wij helpen onze jongeren om hun leven weer op te pakken en terug te keren naar een normale leefsituatie, door het bieden van behandeling maar tevens door het aanleren van praktische vaardigheden. De jongeren kunnen zowel verbaal als fysiek uitdagend zijn. Het neerzetten van structuur is heel belangrijk. Binnen het OBC hebben wij verschillende groepen jongeren van 6 tot 23 jaar. Hier loop je ook stage in de avonden en weekenden. We hebben locaties in Den Haag en Leiden.

- Bij kind en jeugdwoningen in Nieuwveen en Nootdorp: In Nootdorp wonen 32 kinderen/jongeren kunnen wonen. Daarnaast is er een logeervoorziening met 16 plaatsen in Nootdorp. In samenwerking met het gezin en andere dichtbij betrokken disciplines bieden wij dagelijkse zorg en begeleiding en werken we doelgericht met elkaar aan ontwikkeling en stimulering. Onze kinderen/jongeren hebben behoefte aan warmte, rust, duidelijkheid en structuur. Vanuit deze basis kunnen zij leren en groeien als persoon. Hier loop je ook stage in de avonden en weekenden.

Op locatie 'Den 5' in Nieuwveen wonen 8 cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking met ASS, een complexere hulpvraag en bijkomende gedragsproblemen. Hier loop je ook stage in de avonden en weekenden.

Jouw functie als stagiair

Je gaat als stagiair kinderen en/of jongeren met een verstandelijke beperking (leren) begeleiden en behandelen. Kinderen/ jongeren met een verstandelijke en soms meervoudige beperking (EVB), anders verlopende ontwikkeling en bijkomende ontwikkelingsproblematiek of kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking (LVB) met gedragsproblemen.

Wij begeleiden je op alle vlakken en leiden je op tot onze toekomstige begeleider: We leren je om te gaan met de doelgroep, het schrijven van relevante en objectieve rapportage en samen te werken in een team, waarbij je in een multidisciplinair team met een behandelcoördinator in de aansturing mee vorm geeft aan de behandeling van onze cliënten.

We kijken samen naar een mogelijk passende stageplaats bij een locatie en doelgroep die het beste bij jouw voorkeuren, opleiding en achtergrond past.

Jouw profiel

Je bent een derde of vierde- jaars mbo of hbo student en op zoek naar een stageplek met uitdaging en waar je jouw kennis ook kan delen. Je hebt de volgende competenties:

  • openstaan voor het leren begeleiden van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking, vaak met bijkomende (gedrags)problematiek;
  • geven en ontvangen van feedback;
  • zelf reflecterend vermogen;
  • willen werken in een multidisciplinair team.

Wat wij bieden

Het betreft een functie van 24 tot 32 uur per week.

Naast dat je bij ons veel mag en kan leren:

  • krijg je begeleiding van inspirerende collega’s;
  • ontvang je een stagevergoeding conform de CAO Gehandicaptenzorg;
  • val je onder de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Ipse de Bruggen.

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie kun je contact opnemen met Marije van der Schilden of Ria Boot (stagecoördinatie Ipse de Bruggen), stage@werkenbijipsedebruggen.nl of tel: 06 - 22 52 16 14.

Is deze stageplek de uitdaging die jij zoekt? Solliciteer dan nu!

Publicatiedatum

01.05.2024

Solliciteer voor

30.05.2024

Algemene informatie
Match criteria
Gewenst aantal uren
  • 24 - 32 uur
Standplaats
  • Den Haag
  • Nootdorp
  • Nieuwveen
  • Alphen aan den Rijn
  • Delft
  • Zoetermeer
  • Spijkenisse
  • Schiedam
  • Naaldwijk
  • Honselersdijk
  • Vlaardingen
Type Zorg
  • Kind en jeugd
Clientvraag
  • Begeleiding

Vacature delen

Meer weten?

Wil je meer informatie omtrent deze vacature of het werken bij Ipse de Bruggen?

Wil jij begeleider worden?

Bekijk onze vacatures of doe een open sollicitatie!

205