0

Iedereen is bijzonder

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Alle Stage vacatures

 

Stage: ervaring opdoen in de zorg

Wil jij ervaring opdoen in de zorg voor mensen met een verstandelijke of meervoudige (complexe) beperking? Wil jij stage lopen en dat onder goede begeleiding? Dan is een stage bij Ipse de Bruggen iets voor jou.

We hebben veel verschillende stageplekken voor BOL en voltijd studenten Zorg en welzijn, studenten van (para)medische opleidingen en van universitaire studies Gedragswetenschappen. We bieden zowel maatschappelijke als beroepsoriënterende stages. Verder zijn er (administratieve) stageplaatsen bij onze ondersteunende diensten in Zoetermeer.

Ons zorgaanbod varieert van begeleid zelfstandig wonen tot wonen in een groepswoning, van dagcentra en arbeidscentra tot kortdurende behandelcentra. De cliënten met wie je gaat werken zijn al net zo verschillend. Dit maakt een stageplek bij Ipse de Bruggen zo bijzonder.

Erkend leerbedrijf

Ipse de Bruggen is een door de SBB erkend leerbedrijf.
Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB. Gezamenlijk doel is studenten de beste praktijkopleiding bieden met uitzicht op een baan. Hierdoor krijgen bedrijven nu en in de toekomst de vakmensen die ze nodig hebben.

Welke opleidingen?

Wil je stage lopen bij onze woningen of dagbestedingslocaties? Dat kan als je een van de volgende BOL of voltijd opleidingen volgt:

  • Mbo Helpende zorg en welzijn (niveau 2)
  • Mbo Verzorgende (niveau 3)
  • Mbo Verpleegkunde (niveau 4)
  • Mbo Medewerker maatschappelijke zorg (niveau 3)
  • Mbo Maatschappelijke zorg: persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4)
  • Mbo Maatschappelijke zorg: persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4), beperkt aantal stageplaatsen
  • Mbo Pedagogisch werker jeugdzorg (niveau 4)
  • Hbo Sociaal pedagogisch hulpverlener (niveau 5)
  • Hbo Verpleegkundige (niveau 5)

Binnen de CIDB (onze Centra voor Integrale Diagnostiek en Behandeling) kun je stage lopen wanneer je bijvoorbeeld een hbo-opleiding fysiotherapie, logopedie of ergotherapie volgt. Voor universitaire opleidingen zoals psychologie of orthopedagogiek zijn er ook stagemogelijkheden.

Zoek je voor één van bovengenoemde opleidingen een stageplaats?
Doe dan hier je stage aanvraag.

Maatschappelijke of oriënterende stage voortgezet onderwijs

Zit jij op het VMBO of de HAVO? En ben je op zoek naar een stageplaats voor een maatschappelijke of oriënterende stage, ook wel snuffelstage genoemd? Neem dan contact op met stage@werkenbijipsedebruggen.nl dan gaan wij voor jou aan de slag!

Begeleiding van je stage

Als stagiair krijg je een vaste werkbegeleider die jou ondersteunt. Die coördineert de stagebegeleiding, voert begeleidingsgesprekken met je en geeft je feedback. Aan het einde van je stage geeft je werkbegeleider een beoordelingsadvies.

Stagevergoeding

Doe je een verplichte stage van minimaal 150 uur via een mbo-, hbo- of universitaire opleiding? Dan krijg je een stagevergoeding volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Deze leggen we vast in je stage-overeenkomst, net als alle andere afspraken die we met je maken.

Bij aanstelling vragen wij van al onze medewerkers, dus ook van de stagiairs, of zij een Verklaring omtrent het gedrag kunnen overleggen. Net als een geldig identiteitsbewijs.

Interesse? Ipse de Bruggen biedt regelmatig stages aan op de verschillende locaties in heel Zuid-Holland.

Doe dan meteen je stage aanvraag.

Of neem contact op met de stagecoördinatie via stage@werkenbijipsedebruggen.nl

Blijf op de hoogte
Aankomende evenementen

Voor meer informatie over aankomende evenementen Klik hier

 

Wil jij stage lopen in de gehandicaptenzorg?

Wij helpen je graag een geschikte stage te vinden!

284