0

Jij bent nodig bij
Ipse de Bruggen

Alle vacatures
Kom kennismaken

Betrokken Vrijwilliger Palliatieve/Terminale Zorg

IP08215

Ben jij de betrokken vrijwilliger die de cliënt kan ondersteunen in de laatste fase van het leven?

Wie zijn wij

Ipse de Bruggen is een organisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Woon je bij Ipse de Bruggen dan is onze doelstelling dat mensen zolang als mogelijk tot aan hun dood kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde leefomgeving. Palliatieve en terminale zorg zien wij daarom als een belangrijk onderdeel van onze zorg en begeleiding.

Wat is palliatieve zorg? We spreken van palliatieve zorg op het moment dat iemand ongeneeslijk ziek is. De zorg in deze fase richt zich op het voorkomen en verlichten van lijden met als doel de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor de cliënt. Nabijheid, de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt zijn uitgangspunt. De zorg die we bieden gaat uit van het idee dat ieder mens uniek is en dat elk mens anders om zal gaan met de dood.

Jouw baan als betrokken vrijwilliger palliatieve/terminale zorg

Als vrijwilliger kan je een cliënt ondersteunen in deze laatste fase. Bijvoorbeeld door persoonlijke verzorging zoals schoonheidsverzorging, voorlezen, iets lekkers maken; met of voor de cliënt, een kopje koffie komen drinken of een wandeling maken. Als het levenseinde nadert en waar de palliatieve fase overgaat in de terminale fase wordt zorg intenser en intensiever. Aandacht en nabijheid zijn in deze periode van grote waarde voor de cliënt. We denken daarom aan vrijwilligers die zowel overdag als in de avonduren inzetbaar zijn.

Jouw profiel

Bij Ipse de Bruggen kiezen we op alle vlakken voor kwaliteit. Daarom scholen we ook onze vrijwilligers in de palliatieve/terminale zorg voordat je ingezet wordt. De taak van vrijwilliger kan heel boeiend zijn, maar soms ook intens. Daarom vinden wij het belangrijk dat je als vrijwilliger goed geschoold wordt. Wij bieden dan ook een cursus palliatieve/terminale zorg aan die speciaal ontwikkeld is voor vrijwilligers.

Wat wij bieden

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:

  • Je wordt zorgvuldig ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie kun je contact opnemen met Nieske de Meij (coördinator vrijwilligerswerk) tel: 06 - 57 92 59 25.

Publicatiedatum

02.01.2024

Solliciteer voor

03.06.2024

Algemene informatie
Adres
Anne Hendrik Kooistrastraat 130, 2441 CP Nieuwveen
Match criteria
Gewenst aantal uren
  • 1 - 8 uur
Standplaats
  • Nieuwveen

Vacature delen

Meer weten?

Wil je meer informatie omtrent deze vacature of het werken bij Ipse de Bruggen?

Wil jij begeleider worden?

Bekijk onze vacatures of doe een open sollicitatie!

211