0

Werken met verstandelijk & meervoudig gehandicapten

Alle vacatures  Kom kennismaken

GZ-Psycholoog / Orthopedagoog Generalist Polikliniek

IPTR07061

Jouw vak uitoefenen bij een ambitieuze expertorganisatie, waarbij ontwikkeling centraal staat? Echt een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven bij mensen met een verstandelijke beperking door het uitvoeren van diagnostiek en individuele behandeling? En ben jij het meest op je plek wanneer je 1 op 1 met cliënten kan werken aan hun hulpvragen? Word je hier enthousiast van? Dan is het werken binnen de polikliniek van Ipse de Bruggen een passende plek voor je! Wij zoeken per 1 januari 2023 een GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist die ervaring heeft met onze doelgroep en die ervaring heeft met het geven van behandelingen aan de cliënt en zijn systeem en het doen van (complexe) diagnostiek.

Wie zijn wij?

De polikliniek valt onder het Expertisecentrum Volwassenzorg van Ipse de Bruggen. Het Expertisecentrum richt zich op interdisciplinaire behandelzorg, onderwijs, onderzoek en opleiden. De polikliniek is een groeiend onderdeel binnen onze organisatie. Er worden cliënten aangemeld met een hulpvraag op het gebied van (complexe) diagnostiek en behandeling waarvoor bij de behandelaar specialistische kennis noodzakelijk is. De doelgroep die wij binnen onze polikliniek zien is zeer afwisselend, van jongvolwassen tot ouderwordend, met een zeer ernstige tot lichte verstandelijke beperking / zwakbegaafdheid. Veelal is er ook sprake van psychiatrische problematiek zoals autismespectrumstoornissen, trauma, hechtingsproblematiek, psychose, dementie etc.

Binnen de polikliniek wordt multidisciplinair gewerkt, waarbij de GZ-psycholoog / Orthopedagoog Generalist nauw samenwerkt met basispsychologen, orthopedagogen, psychodiagnostisch medewerkers, Artsen VG, vaktherapeuten en paramedici. De samenwerking is laagdrempelig.

Visie

Binnen Ipse de Bruggen hebben we een centrale visie vastgelegd in het “manifest”. De nadruk ligt in het manifest op het goede leven van de cliënt. De cliënt voert zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven, doet zoveel mogelijk mee in de samenleving en kan zijn capaciteiten optimaal benutten. De kernwaarden van waaruit we werken zijn: Vakmanschap – Betrokkenheid – Ondernemingszin.

Vakmanschap

We hebben als team een breed scala aan kennis, specialisaties en werkervaringsjaren in huis. Op dit moment zijn we met ruim 35 collega’s: GZ-psychologen, basispsychologen, orthopedagogen, psychodiagnostisch medewerkers en een agogisch assistent. Een groot deel van deze collega’s is verbonden aan woonlocaties en dagbestedingslocaties in de regio Zuidwest, een aantal collega’s is verbonden aan de polikliniek. De huidige functie betreft de polikliniek. We hechten er aan dat elke collega tot zijn recht komt. Dit betekent dat zodra je langer bij ons werkt wij je wensen in specialisatie, doelgroep en scholing meenemen. In overleg met jou krijg je waar mogelijk een takenpakket dat zo veel mogelijk bij je past. Wanneer je ambitie hebt om in de toekomst ook actief deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek, dan zit je bij ons ook goed.

Betrokkenheid

Hoewel we een groot team zijn houden we oog voor elkaar. Naast het maandelijkse teamoverleg is er altijd ruimte om even een collega aan het jasje te trekken. Bijvoorbeeld om samen te sparren over een casus of om een luisterend oor te bieden. Ook hebben we jaarlijks een teamuitje en gaan we geregeld met elkaar uit eten of doen we iets anders leuks met elkaar.

Ondernemingszin

Ipse de Bruggen wil een expertorganisatie zijn. Hiervoor zijn er verschillende kennisteams (Moeilijk verstaanbaar gedrag, Ouderen, EVB, MVB en LVB) en blijven we bezig met verdieping door het geven en ontwikkelen van interne scholing.

Jouw baan als GZ-Psycholoog / Orthopedagoog Generalist Polikliniek

De doelgroep waar wij mee werken is heel divers en vraagt om een creatieve manier van werken. Dit maakt deze baan heel afwisselend én uitdagend! Zo heb je ’s ochtends een intake met een cliënt met een ernstige verstandelijke beperking ten gevolge van het syndroom van Down, waarbij vermoedens zijn van cognitieve achteruitgang; sluit je vervolgens aan bij het Voortgangsoverleg om de behandeling multidisciplinair te evalueren van een cliënt met een stemmingsstoornis, geef je ’s middags een EMDR-behandeling en sluit je de dag af met intervisie.

 • Verrichten van (complexe) diagnostiek; van aanmelding tot adviesgesprek. Je kunt hierbij ondersteund worden door psychodiagnostisch medewerkers.
 • Vormgeven aan de individuele behandeling van de cliënt en adviseren van de familie en/of begeleiders.
 • Regiebehandelaar zijn voor vaktherapeuten. Binnen de polikliniek in Zuidwest werken we samen met psychomotore therapeuten, een speltherapeut en beeldend therapeuten.
 • Je werkt nauw samen met je collega’s, maar ook met andere organisaties die de cliënt mogelijk begeleiden bij wonen, wijkteams of sociale werkvoorzieningen.
 • Werkbegeleiding of supervisie geven aan gedragskundigen die de opleiding tot GZ -psycholoog (en op termijn ook Orthopedagoog Generalist) volgen.

Jouw profiel

 • Je hebt een academische opleiding tot orthopedagoog of psycholoog en daarnaast de opleiding tot GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist afgerond.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je beschikt over reflectievermogen op jezelf en je vak. Je bent in staat om een helicopterview aan te nemen.
 • Je bent iemand die georganiseerd is en gestructureerd te werk gaat.
 • Je vindt het leuk om creatief en out of the box te werken en je blijft zoeken naar (ontwikkelings-)mogelijkheden van cliënten.
 • Je staat stevig in je schoenen en je bent initiatiefrijk.
 • Je bent in staat om theorie te vertalen in praktische adviezen.
 • Je bent in het bezit van een auto.
 • Het is voor jou geen probleem om in Nootdorp en Schiedam te werken.

Bijzonderheden

Basispsychologen/orthopedagogen met ruime behandel- en diagnostiekervaring die in het bezit zijn van een diploma basiscursus CGT worden ook uitgenodigd te solliciteren.

Wat wij bieden

 • Direct een vaste aanstelling en contracturen in overleg tussen 24 en 36 uur per week
 • Een bruto maandsalaris van € 3.823 - € 5.772 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 65
 • Onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden
 • Jaarlijks € 600 fiscaal voordeel bij o.a. de aanschaf van een telefoon, laptop, tablet, fiets of het abonnement van jouw sportvereniging
 • De mogelijkheid extra verlofuren fiscaal voordelig te kopen en te verkopen

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct via de vacature t/m 28 november. Wil je eerst nog meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Fenne van Dijk (gedragskundige), tel: 06 - 22 91 33 65 of Leonie Raspe (gedragskundige), tel: 06 - 20 53 10 04.

De sollicitatiegesprekken zullen op 5 en 12 december plaatsvinden op locatie in Nootdorp. Bij het gesprek zijn twee gedragskundigen aanwezig, waarvan in ieder geval een GZ-psycholoog.

Publicatiedatum

24.10.2022

Solliciteer voor

28.12.2022

Algemene informatie
Adres
Brasserskade 4, 2631 NC Nootdorp
Match criteria
Gewenst aantal uren
 • 24 - 32 uur
 • 32 - 36 uur
Standplaats
 • Nootdorp
 • Schiedam

Meer weten?

Wil je meer informatie omtrent deze vacature of het werken bij Ipse de Bruggen?

Wil jij begeleider worden?

Bekijk onze vacatures of doe een open sollicitatie!

284