0

Jij bent nodig bij
Ipse de Bruggen

Alle vacatures
Kom kennismaken

VRAGEN OVER OPLEIDINGEN

Ik wil werken en leren bij Ipse de Bruggen. Hoe pak ik dat aan?
Regelmatig vind je bij ons vacatures voor functies waarbij je tegelijkertijd kunt werken én leren: wij ondersteunen diverse BBL-opleidingen en de duale hbo-studie SPH. Houd de site dus goed in de gaten en/of abonneer je op de Jobalert. We bieden werken en leren alleen aan in samenwerking met De Haagse Hogeschool, ID College, ROC Mondriaan en het Albeda College. Meer informatie vind je onder werken en leren.

Wat kost de opleiding als ik ga werken en leren bij Ipse de Bruggen?

Niets! Ipse de Bruggen betaalt je collegegeld en boeken, én je verdient gelijk een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Wat is het verschil tussen BBL en BOL?

Met een BBL-opleiding ben je via een leer-arbeidsovereenkomst aan een specifieke instelling verbonden; je gaat één dag per week naar school en je werkt vier dagen. Met een BOL-opleiding ga je naar school en loop je stage in verschillende periodes en bij verschillende instellingen.

Wanneer starten de BBL-opleidingen?

Meestal starten de opleidingen in januari en/of september.

Ik volg een beroepsopleiding en zoek een stageplaats. Hebben jullie die?

Je kunt bij ons ook solliciteren op stagevacatures. In de vacature zie je bij welke opleidingen de stageplaats past. Bekijk nu onze stagevacatures.

Kan ik een maatschappelijke of oriënterende stage doen (vmbo-stage)?

Ja dat is mogelijk. Bekijk op onze website het overzicht van onze locaties. Zie je een mogelijk passende locatie bij jou in de buurt, neem dan zelf contact op. Het telefoonnummer vind je rechts op elke locatiepagina.

Hoeveel stagevergoeding krijg ik?
Doe je een verplichte stage via een mbo-/hbo- of een universitaire opleiding van minimaal 150 uur? Dan ontvang je een stagevergoeding volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Deze en andere afspraken leggen we vast in je stageovereenkomst.

Kan ik een afstudeeropdracht doen?

Alleen als we hiervoor een vacature open hebben staan. Zie het actuele vacatureoverzicht.

Ik heb al een afgeronde hbo-opleiding. Kom ik in aanmerking voor de opleiding hbo SPH?

Helaas niet. Dit heeft te maken met de subsidies, deze kunnen door ons maar eenmaal per persoon aangevraagd worden.

Krijg ik de boeken, of moet ik deze zelf betalen?

De boeken krijg je van ons (via declaraties). Ook betalen wij je collegegeld, en ontvang je een salaris voor een deel van je schooluren.

Worden mijn reiskosten vergoed?

Wij betalen reiskosten voor woon-werkverkeer, conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Kan ik intern wonen?

De mogelijkheden voor intern wonen zijn tegenwoordig heel beperkt. Alleen in Nieuwveen bestaat die mogelijkheid nog voor stagiaires.

Kan ik halverwege de opleiding instromen?

In sommige gevallen, dat wordt per kandidaat bekeken.

Ik ben ooit begonnen met een van de opleidingen die ook door Ipse de Bruggen wordt aangeboden, maar heb deze niet afgemaakt. Kom ik in aanmerking voor vrijstelling van modules?

Het ligt eraan hoe lang geleden je de opleiding hebt gevolgd, en om welke modules het gaat.

Voor welke opleidingen kan ik bij jullie stage lopen?

Binnen onze teams die zich richten op wonen en dagbesteding kun je stage lopen voor opleidingen in de zorg (Verzorgende, Verpleegkundige, Hbo-V) en welzijn (Medewerker maatschappelijke zorg (niveau 3), Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (niveau 4) of Hbo SPH (niveau 5)). Ook voor ondersteunende diensten, zoals bedrijfsadministratie, facilitaire dienst en werken op de kinderboerderij, zijn er beperkt stageplaatsen.

VRAGEN OVER SOLLICITEREN
OVERIGE VRAGEN

Wil jij begeleider worden?

Bekijk onze vacatures of doe een open sollicitatie!

202